Apr 15, 2010

Teatrireis Tallinnasse










Laupäevahommikul vuras bussitäis meie kooli õpilasi ja õpetajaid Tallinna poole. Külastati Vene teatris etendust ,,Cipollino ja ta sõprade seiklused". Teatrimaja oli väga omapärane ja kaunis. Uudistamist väärt olid siin nii laed kui seinad, mööbel ja valgustid, trepid ja põrandad. Teatrietendus oli vene keeles ja meil tuli kõrvaklapid pähe panna, et sama eesti keeles kuulda. Etendus oli tempokas. Kirevates kostüümides värvika lavakujunduse taustal näitlejad laulsid, tantsisid ja esitasid oma osi väga emotsionaalselt. Tegelasteks olid sibulad, redised, maasikad, kirsid, kõrvits ja neid valitseda tahtnud härra Sidrun oma käsupoisi Tomati ja koeraga, neid abistas ka salaagent. Selle toreda etenduse külastus sai teoks tänu kultuuriministeeriumi projektile ,,Teater maale".




Pärast etendust jalutasime varakevadises Tallinnas. Käisime oma käega Vabadussammast katsumas. Siis külastas osa lapsi bastionikäikudesse rajatud ajaloo-alast rännakut. See oli põnev ja üsna õudne, kui Tallinna sõjaaegne pommitamismüra ja maa vappumine igaüht raputas.



Teine grupp lapsi ja õpetajaid külastas Kadrioru kunstimuuseumi. Seal korraldati meile muuseumitund. Lossipreilideks kostümeeritud ringijuhid tutvustasid muuseumi ja juhendasid loovustegevust. Kõigil lastel valmisid kenad lossitoad maalide ja muu sisustusega. Loss ise oli aga väga väärikas ja kaunis.



Koduteel põigati Tuhala nõiakaevu uudistama. See pilt oli tõesti vaatamist väärt! Vesi tuleb ise kaevust üles, ajab üle kaevurakete välja. Tuhala nõiakaev keeb - nii öeldi mõnikord selle põneva looduse poolt korraldatud nähtuse kohta.
Tallinnaskäik oli igati tore!

No comments: